Sheridan House

Info

Located in the Southgate subdivision, near the Rice Village area, the project was designed for a growing family. The house has two levels that clearly delineate public space from private areas. The second floor accommodates the private areas, including all the bedrooms and a study, while the first floor was designed to entertain friends and family. Complete live-in quarters are also located on the first floor.

Materials used on the exterior of the house are primarily cement plaster, cementitious siding, insulated aluminum windows and a standing seam metal roof. On the interior, stained concrete and tongue & groove pine flooring were used. All other interior finishes are traditional, but trim was minimized where possible to match the contemporary style of the owners. The project is featured in the Houston Architectural Guide РThird Edition, 2012.