Cypress Creek YMCA Renovations & Addition


The Cypress Creek Family YMCA Renovation and Addition project completes the implementation of the site’s revised master plan completed by our firm in 2006. This final phase improves the overall image of the existing facility by renovating 14,000 SF while adding another 12,000 SF near the main building’s entry. The renovation expanded the lobby space further into the building by adding a snack bar and social spaces. Interior circulation was improved and fitness areas were updated with revised layouts and finishes.

Clad in stucco and corrugated metal panels, the Cypress Creek Addition highlights the most visible corner of the building facing State Highway 249. The Addition consists of new offices, family exercise rooms, child care, and a meeting room. Further site improvements included a new parking area, playground, and renovated landscaping.

The project is featured in the Houston Architectural Guide – Third Edition, 2012.